Menopoza Giren Kadınların Hamile Kalması Mümkün Müdür? Yumurta Dondurma İle Gebelik
Bazen geç evlilik ya da bir türlü kadının kendini hazır hissedememesi nedeni ile gebelik sürekli erteleniyor. Kadının artık kendini ve şartlarını hazır hale getirdiğinde ise maalesef yumurtalık rezervlerinin bittiğini ve menopoza girişin başladığını öğrenmek oldukça yıkıcı oluyor. Peki menopoza giren kadın hamile kalabilir mi? Aslında bunun bir yol elbette var ama tabi ki şartları önceden sağlamak koşulu ile
Yumurta Dondurma
Kadınlar birçok nedenden dolayı erken yaşta ya da 35 yaşından önce anne olamayacaklarını anladıkları zaman yumurtalıklarını dondurabilirler. Bu sayede kadın 40 yaşında ya da 45 yaşında bile dondurulmuş yumurtalıkları sayesinde gebe kalma şanlarını elde etmiş oluyorlar. 35 yaşından sonra kadında yumurta rezerveleri azalıyor. Olanlarda kaliteli olmadığı için gebelik tüp bebekle bile gerçekleşemeyebiliyor. Dolayısı ile yaş faktörü oldukça önemli ve sizler geç kalmadan yumurtalıklarınızı dondurarak ileride anne olma şansını yakalayabilirsiniz.
Tüp Bebek Tedavisi
Tüp bebek tedavisi her zaman başarılı sonuçlar verecekmiş gibi sanılıyor ama burada yine kadının yaş faktörü ortaya çıkıyor. Kadınlarda yumurta rezervi 40 yaşlarında yüzde 20 iken, 45 yaşından sonra bu oran yüzde 1 oranına kadar düşmektedir. Yani 45 yaşından sonra bir kadını tüp bebekle de hamile kalma olasılığı oldukça güç oluyor. Oysa dondurulmuş bir yumurtalığı olsaydı çok rahatlıkla gebe kalma olasılığınız olabilir.
Bu sebeple ileride çocuğum olur mu diye düşünmeden, en fazla 35 yaş öncesine kadar yumurtalıklarınızı dondurmayı unutmayınız. Bu dondurma işlemini birçok klinik hizmet vererek saklama işlemlerini yapıyorlar. Arzu ettiğiniz zaman da tüp bebek tedavisi ile dondurulmuş yumurtalıklarınızı devreye sokabiliyorsunuz.
Unutmayın ki şu an da bir evlat sahibi olmak istemeyebilirsiniz ama ileride olmak istediğinizde artık çok geç kalmış olabilirsiniz. Bu sebeple sizler yine de yumurtalıkları dondurarak kendinizi emin ellere alabilirsiniz.