Yeni Doğan Bebek Banyosu
Yeni Doğan Bebek Banyosu
Banyo, her insan için önemli olmakla birlikte banyo sonrası yeniden doğmuş gibi bir hisse kapılırız. Bu his bebeklerimiz içinde geçerlidir. Tabii ki ilk başta banyo yapmayı sevmeyen bebekler vardır, bu yüzden bebeğiniz her zaman banyo yapmaktan şikayet ederse asla endişelenmeyin. Bebeğiniz için her gün bir banyo yapın ve bebeğinizi güvenli ve keyifli bir banyoya kavuşturmak için aşağıdaki talimatları izleyin. Yeni doğan bebek banyosu sırasında dikkatli davranılmalıdır.
Bebek Banyo Malzemeleri
Yeni doğan bebek banyosu işlemine başlamadan önce, aşağıdaki bebek banyoları için gerekli tüm malzemelere sahip olduğunuzdan emin olun.
- Sünger,
- Gözleri yakmayan özel bir bebek şampuanı,
- Özel bebek sabunu,
- Özel bebek yağı,
- Havlu,
- Bebek için giyeceğiniz kıyafetler,
Bebek Nasıl Yıkanır?
Bebeğinizi yumuşak bir havluya yerleştirin. Başını tutarak ılık suya batırılmış yumuşak pamukla gözleri yıkayın. Gözler daima içten dışa doğru silinir. Ardından, tüm yüzü belden başlayarak temiz bir pamuk parçası kullanarak silin. Bebeği bir elinizle küvete koyun, başını kolunuza yerleştirin. Diğer elinizle saçını ıslatın ve sonra az miktarda bebek şampuanı koyun.
Yeni doğan bebek banyosu sırasında şampuanın bebekler için özel olmasına ve gözlerini yakmamasına dikkat edin. Başı yavaşça ovalayın, ancak kulakların arkasındaki alana ve boynun kıvrımlarına özellikle dikkat edin. Serbest olan elinizle avuç içi veya süngerle, tüm vücudu boyundan aşağıya doğru yıkayın. Bebek bezi alanını en sona bırakın. Kullandığınız bebek sabununun bebeğin cildini tahriş etmemesi veya kurutmaması önemlidir.
Su ile durulandıktan sonra, bebeği çıkarınız ve bir havluya hızla sarınız. Bebeği giydirmeden önce cildine biraz bebek nemlendiricisi uygulayın. pamuk ile genital bölgeyi yıkayın. Dairesel bir hareketle önden arkaya doğru silerek, su veya bebek yağına batırılmış pamukla besleyiniz.
Bebekler için Banyo Ortamı Nasıl Olmalıdır?
Her zaman sizin için uygun zamanı bulup bebeğinize banyo yaptırmalısınız. Bununla birlikte, çocukların genellikle banyodan sonra sessiz ve uzun uyuduğunu unutmayın. Su hangi sıcaklıkta olmalıdır? Suyun sıcaklığını ölçen bir termometre olması gerekir. Eğer termometreniz yoksa, elinizi suyun içine sokarak sıcaklığı tespit edebilirsiniz. Banyo için sıcaklık 22 ila 27 derece santigrat olmalıdır. Oda sıcaklığı ne olmalı? İdeal oda sıcaklığı 20-22 santigrat derecedir.
Banyoda Dikkat Edilmesi Gerekenler
Bebeğinizi yıkarken daima dikkat etmelisiniz. Asla banyoda bebeğinizi tek olarak bırakmayınız. Bebeğinizi giydirirken masa ya da yatakta yalnız bırakmayınız. Bebeğinizi dikkatli giydirmelisiniz.