Her Yaşta Hamile Kalma Şansınızı Arttırın
Doğarken, 1-2 milyon yumurta ile doğarsınız ve bunların hepsi, bir ömür boyunca sahip olacağınız yumurtalardır. İlk adet gördüğünüz güne gelene kadar, yumurtalarınızın sayısı 300.000’e düşer. Bir kadın 12-52 yaş aralığında 500 kez yumurtlarsa ve bu yumurtaların hepsi sağlıklı sayılırsa, yapmanız gereken hamilelik için gerçekten uygun birkaç yumurta seçmektir. Peki, yaş gruplarına göre hamile kalma şansı nedir ve nasıl arttırılır?
20-24 Yaş Arası
Bu dönem, bebek sahibi olmak için sihirli bir dönem gibidir. Bir kadın 21 yaşındayken, yumurtalarının% 90’ı kromozomal olarak normaldir ve bu da sağlıklı bir bebek sahibi olma şansınızı artırır. 24 yaşında bir kadının doğurganlığı, zirvededir. 25 yaşın altındaki bir kadın her ay çocuk sahibi olmayı deniyorsa, yılda bir kez hamile kalma şansı %96’dır. Erkek 25 yaşın altındaysa, bu oran %92’ye düşer.
25-29 Yaş Arası
25 yaş ile 34 yaş aralığında, bir yıl boyunca çocuk sahibi olan çiftlerin başarı şansı %86’dır. Düşük yapma ihtimali ise %20’dir, bu da 20’li yaşların başında olduğundan biraz daha yüksek olduğunu gösteriyor. Bu yaş aralığında çocuk sahibi olmaya çalışıyorsanız, devam edin. Bir yıl içinde bir bebeğinizin olma ihtimali yüksektir.
30-34 Yaş Arası
Hamile kalma şansınız hala yüksektir. Bu yaş aralığında, bir yıl boyunca hamile kalmayı deneyin kadınların başarı oranı %86’dır. Bu yaş aralığındaki en önemli değişiklik ise, düşük yapma ihtimalinizin %20 oranında yükselmesidir. 1 yıl boyunca bebek sahibi olmayı deneyene kadar, 30’lu yaşların başında doğurganlık tedavisi görmenize gerek yoktur.
35-39 Yaş Arası
Bu yaş aralığında, özellikle de 37 yaşından önce hamile kalmak için hala şansınız yüksek. 35 yaşında çoğu kadın için ayda 1 hamile kalma şansı %15-20 arasındadır. Bu da, yıl içinde bu şansın %78’e yükselebileceği anlamına geliyor. Fakat 35, doğurganlığın azaldığı nokta gibi görünüyor. Bunun en yaygın nedeni, yumurta veriminin azalmasıdır. Bu yaş aralığında, aynı zamanda anormal gebelik ihtimali de yükseliyor.
40-44 Yaş Arası
Artan yaş ile birlikte, yumurta miktarı ve kalitesi azalmaktadır. Bu yaş aralığında, hamile kalmayı zorlaştıran bazı zorluklarla karşı karşıyasınız. 40’lı yaşlardayken bir kadının %90’ı kromozomal olarak anormaldir.