Hamilelik

Hamileyken Oruç Tutulur Mu? Oruç Tutan Hamileler Nasıl Beslenmeli?

Hem Müslümanlık dininde hem de doktorlar tarafından; gebelik döneminde oruç tutulması pek önerilmemektedir. Dinimizde bile böyle bir durumda muaf olurken ve borçlanırken esasında kendinizi zorlamak ve illa oruç tutmak için kendinizi yormanız gerekmez. Ama ille de oruç tutmak istiyorsanız o halde çok dikkatli olmalı ve mutlaka ama mutlaka doktorunuzdan bu konuda onay almalısınız.

Hamile iken oruç tutmanıza doktorunuz onay veriyorsa o halde ihmal etmemeniz gereken en önemli unsurlardan biri bol su olacaktır. Özellikle sıcak havalara gelen oruç günleri ve saati çok uzu olan oruç saatleri sizleri çok zorlayabilir. Gebeliğin son aylarında neredeyse kişi tüm gün aç ve susuz kalmanın sonucu olarak son saatlerini oldukça halsiz ve bitkin geçirebilir.

Hamileler Oruç Tutarken Nasıl Beslenmeli?

Hamileler mutlaka ama mutlaka sahura kalkmalıdır. Sahurda ise protein ağırlıklı gıdalar tüketmeli ve bol su içmelidir. Var ise aldığınız vitaminleri asla aksatmamalısınız.

Özellikle sahurda aşırı tuzlu yiyeceklerden uzak durmalısınız. Hatta eğer hamile iken mutlaka oruç tutmak istiyorsanız bir sağlıklı beslenme uzmanı çalışmanızı öneririz. Hem yemeniz gerekenleri sizlere iletecek hem de bu durum ile nasıl daha başarılı bir şekilde başa çıkacağınız hakkında sizi bilgilendirecektir.

İftar yemeğini bir kerede yemeli ve az az ama sık sık yemeye devam etmelisiniz. Bizler yine de hamileliğinizin özellikle son aylarında oruç tutmaktan muaf durmanızı öneririz. Bebeğinizin tam gelişim sırasında onu tüm gün aç ve susuz bırakmak pek doğru olmayacak gibi geliyor. Bu konuda doktorunuza mutlaka kulak vermelisiniz. Özellikle yaz aylarında normal bir insan için bile oruç tutmak çok zorken bir de hamile bir bayanın oruç tutması oldukça zor olabilir. Özellikle üstüne bir de çalışan bir bayansanız bu süreci çok daha zorlaştırıyor olacaksınız.

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]

Bir yanıt yazın