AnnelikSağlık & Beslenme

Doğum Sonrası Kilo Verme

Doğum sonrası kilo verme gebelik dönemi boyunca alınan kilolarla direk olarak ilişkilidir. Bu yazımızda siz değerli annelerimiz için Doğum sonrası kilo vermenin önemli noktaları, doğum sonrası kilo vermek için en uygun zaman nedir?, emzirme döneminde kilo verme konularını derledik.

Gebelik dönemi boyunca bebeğimizin sağlığı için hiç düşünmeden annelerimiz kilo alırlar. Ancak alınan bu kiloların bir kısmı doğumla birlikte gitmektedir. Genel olarak doğumla beraber verilen kilo 7 kg ‘a  kadar çıkmaktadır.

Doğum Sonrası Kilo Vermek İçin En Uygun Zaman Nedir?

Uzmanlar annelerin doğumdan sonra kalan kilolarını vermek için en az 6 hafta kadar gibi bir süre beklenmesi gerektiğini önermektedir.

Önemli Not: Emzirme döneminde asla katı diyetleri uygulamamalıyız.

Emzirme Döneminde Kilo Verme

İlk adımı mutlaka günde 2-2,5 litre kadar su içerek başlamalıyız. Emzirmeyle beraber vücut süt yapmaya çalıştığında her gün kalori yakımı meydana gelecektir. Önemli olan bu dönemde bu dengeyi doğru kurmaktır. Annelerin emzirirken mutlaka protein ve karbonhidrattan uzak kalmamaları gerekmektedir.

Yani farkında ve bilincinde olmamız gereken esas konu şu ki; bir diyet listesine uymaktan ziyade emzirme döneminde vücut her gün süt üretmek için kalori yakacaktır. Bu kalori yakımı günde 500-700 kalori olarak değişmektedir. Ayrıca doğum sonrasında bir diyet listesine uymak istiyorsanız mutlaka bir uzmanla görüşerek kendinize özel olarak hazırlanan listeye göre diyet yapılmasını öneriyoruz. İnternetten bulunan yada arkadaşınızın uyguladığı bir diyet listesini uygulamak yapılan yanlışlar arasındadır. Çünkü her metobolizma ve bünye kişi bazında özeldir.

Uzmandan alınan diyet listesi haricinde aşağıdaki bilgileri uygulamanızda fayda olduğu genel kabul görmüş maddelerdir.

*Her gün 2-2,5 litre su tüketilmelidir.

*Haftada 2 yada 3 gün yürüyüş yapılmadır.

*Ara öğün yapmaya özen gösterin. (ara öğünler gün içerisinde vücudun aç kalmamasını ve acıkmayı önlemeye yardımcı olacaktır.) Ara öğün olarak komposto, meyve, süt, ayran, ceviz, badem, fındık vs tüketilebilir.

*Balık ve et tüketimi oldukça önemlidir.

*Her gün yumurta tüketmek protein ihtiyacını karşılamaya yardımcı olacaktır.

*Vücudun ihtiyacı olan sıvı mutlaka karşılanmalıdır.

Önemli Not 2: Tüketilen tüm besinler sonrasında bebeğinizde gaz sancısı sorunu yaşarsanız bir süre bu ürünlerden uzak kalma fayda sağlayacaktır. Tam olarak gaza sebep olduğu kanıtlanmasa da lahana, karnabahar, brokoli, bakliyat gibi yiyeceklerde olduğu kabul edilmektedir.

 

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]

Kamer Kübra Ay

Anne, baba ve bebekleri için en çok ihtiyacı olan bilgileri paylaşmak amacıyla www.bebekodam.net sitesini açtık.

Bir yanıt yazın