Çocuk Gelişimi

Diş Çıkarma İle İlgili Bilmeniz Gerekenler

Tahmini Okuma Süresi: 3 dakika

Diş çıkarma belirtilerinden bebeğinizin ağrısını yatıştırmanın yollarına; bu süreç ile ilgili bilmeniz gereken her şeyi öğrenmek için okumaya devam edin… 

Her bebek fotoğrafı sevimli olsa da; özellikle ilk dişini gösteren bir fotoğrafa mutlaka sahip olmalısınız. Ancak, bu büyük dönüm noktasını yaşamak o kadar kolay değil. Diş çıkarma; çok sayıda karışıklık, ağlama ve uykusuz geceler anlamına gelir. Peki, bebekler ne zaman diş çıkarmaya başlar? Genel olarak ilk dişler, bebeğiniz yaklaşık 6 aylıkken çıkmaya başlar. Bir bebek, altı ile 13 ay arasında, herhangi bir dönemde başlayabilir. Bazen, dört aylık bir bebek de ilk dişlerini çıkarabilir ancak bu oldukça nadir gerçekleşir.

İlk Hangi Dişler Çıkar?

ilk hangi dişler çıkar

Genellikle ilk olarak ön dişler çıkar. Önce alt ön dişler bir görünüm oluşturur, ancak bazen üst ön dişler de önce çıkabilir. Daha sonra, köpek dişleri çıkar. Bebeklerin 8 azı dişi, genellikle ilk ve üçüncü doğum günleri arasında çıkar; bu nedenle, uzun bir süre diş çıkarma sürecinde olacak!

Bebeğimin Diş Çıkardığını Nasıl Anlarım?

Bebeğiniz iki ya da üç aylık olduğunda; parmaklarını ve küçük ellerini ağzına götürmeye başladığını fark edeceksiniz. Ancak bu, bir diş çıkartma belirtisi de olmayabilir. Bebeğinizin diş çıkardığını başlangıçta fark etmeyebilirsiniz; ancak 1-2 gün içerisinde diş etlerinde küçük yumrular hissedebilirsiniz. O günlerde, diş etlerini kaşıdığını görebilirsiniz. Diş çıkarma, bebeklerde sinirliliğe neden olabilir, ancak yaygın düşüncenin aksine, ateş yükselmesi bir belirti değildir.

Diş Çıkarma Belirtileri

  • Huysuzluk: Bu süreçte, huysuz olduğu için onu suçlamayın çünkü gerçekten sinir bozucu bir durumdur. Huysuzluk, diş çıkarma ile ilgili önemli bir belirtidir.
  • Tükürükte Artış: Bunun nedeni, çıkmaya başlayan dişlerin tükürük bezlerini uyarmasıdır, bu nedenle önlemleri almaya başlamalısınız.

Diş Çıkarırken Ona Nasıl Yardımcı Olabilirsiniz?

Temiz, ıslak bir bezi bir poşete koyarak buzdolabında soğutun, bebeğiniz bunu çiğnemeyi sevecektir. Bunun dışında, eczanelerde rahatlıkla bulabileceğiniz diş çıkarma halkaları da işinize yarayabilir. Diş çıkarma halkası, bebeğinizin bir şeyler çiğnemesini sağlar ve bu baskı diş etlerini yatıştırmaya yardımcı olabilir. Bu süreçte, birkaç diş çıkarma oyuncağı satın almalısınız. Küçük, sevimli hayvanlardan satın alabilirsiniz. Bu tip bir oyuncak kullanacaksanız, temiz ve hijyenik tutmaya özen gösterin. Ayrıca, bebeğiniz bu oyuncakları ağzına sokacağı için; güvenli malzemelerden yapıldıklarından ve temizliğinin kolay olduğundan da emin olmalısınız.

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]

Bir yanıt yazın