Çocuk Gelişimi

Çocukların Zekasını Arttırmak Mümkün Mü?

Tahmini Okuma Süresi: 3 dakika

Çocukların zekasını arttırmak mümkün. Alacağınız bazı önlemler ve hareketler çocuğunuzun zekasına katkı sağlıyor ve daha iyi kullanmasına aracılık etmiş oluyor. O halde gelin çocuğum nasıl daha zeki olabilir sorusunun yanıtını beraber arayalım.

Hamilelikte Dengeli ve Sağlıklı Beslenme

Çocuğunuza hamileyken dengeli ve sağlıklı beslenme bebeğinizin beyin gelişiminde çok etkin rol oynuyor. Özellikle omega 3 kaynaklı gıdalar tüketmeye dikkat ediniz. Farkındaysanız şimdi ki çocuklar için hep bunlar yeni jenerasyon çocukları deniliyor. Çünkü artık anneler çok daha bilinçli. Öncesinde ve hamileyken alınan folik asitler ve Omage 3 kaynakları bebeğin gelişiminde büyük rol oynuyor. Bunlar birçok test ve araştırmalar ile de kanıtlanmış durumdadır.

Emzirme

Mother breastfeeding baby in her arms at home. Beautiful mom breast feeding her newborn child. Baby eating mother’s milk. Young woman nursing and feeding baby. Concept of lactation infant.

Bebeğinizin zeka gelişimine katkı sağlayacak bir diğer önemli adım ise anne sütüdür. En az 2 yaşına kadar anne sütü ile beslemeye dikkat ediniz. Eğer sütünüz gelmiyorsa özel formül mamalar ile bebeklerinize destek verebilirsiniz.

Kaliteli ve Yeterli Uyku

Bebeklerinizin ve çocuklarınızın yeterli kaliteli uyuması oldukça önemli. Bedensel ve beyin gelişimi için çocukları yeterli uyku almaları çok önemli. Uyurken dinlenene ve yenilenen vücut çocuğun çok daha gelişmiş olmasını sağlıyor.

Televizyonu Kapatın

Yapılan birçok bebeklere televizyonun yasaklatılmasını gösteriyor. Özellikle 2 yaşına kadar televizyon önünde çocuğunuzu bırakmalısınız. Bular çocuğunuza negatif zeka olarak geri dönüyor. 2 yaşından sonra ise kontrollü olarak izlemesine izin verebilirsiniz. Özellikle onun bir şeyler öğrenebileceği bilgi verici yayınları tercihe diniz. Renkler, sayılar ya da onun kavramasında katkısı olan bebek ve çocuk geliştirici videoları tercih etmeniz aynı zamanda ona katkı sağlıyor olacak.

Denemesine izin veriniz. Çocuğun denemesine ve yanılmasına izin verin. Yemeği kendi yiyebilir, ilk aldığı bir oyuncağı kendi keşfedebilir. Her şeyde ona rehber olmak zorunda değilsiniz. Çocukların dokunmasına ve incelemesine izin verin. Bu verilerin hepsi beyine aktarılıyor. Ve çocuğun hem öz güvenine katkı hem de öğrenmesine katkı sağlamış oluyor.

 

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]

Bir yanıt yazın