Sağlık & Beslenme

Çocukların En Çok Alerji Gösterdikleri Besinler

Tahmini Okuma Süresi: 2 dakika

Çocuklar ve bebekler maalesef birçok gıdadan dolayı hemen alerji etkileri gösterebiliyor. Üstelik aynı gün birçok yiyeceği yiyince hangi gıdadan dolayı alerji olduğunu da bilemiyorsunuz. İşte bizler de en çok alerjik besin gruplarını sizlere aktarmak istedik. Bebekler üzerinde alerji yapan yiyecek gruplarına bir göz atalım. Çocuklarınızda alerji görüldüğünde bu besin gruplarını tüketip tüketmediğini gözlemleyebilirsiniz.

Buğday ürünleri

Buğday ürünleri çocuklarda alerjik besin gruplarından biri oluyor. Özellikle arpa ve yulaf gibi gıdalardan uzak durmak gerekebilir. İçinde protein yapısına göre çölyak hastaları için oldukça zararlı olabilir.

Süt ve süt ürünleri

Alerjik ürün gruplarının en başında süt ürünleri geliyor. Özellikle protein yüklü olan süt ürünleri sıkça alerji yapmaktadır. Özellikle yumurtanın sarısına ayrıca dikkat edilmelidir. Birçok kişi hassas alerjiden dolayı örneğin içinde yumurta olan keki bile tüketemeyebiliyorlar.

Balık ürünleri

Aslıda balık baslı başlına alerjik bir ürün grubu değildir ama nasıl pişirildiğinin ve içine ne katıldığının çok büyük önemi vardır. Bu sebeple balık yediğinizde alerji etkenler artıyorsa balığı farklı şekilde pişirmeyi deneyebilirsiniz.

Özellikle yengeç, karides, istiridye ve midye gibi deniz mahsulleri de yine alerjik ürün gruplarından bazılarıdır. Bazı alerjik reaksiyonlar oldukça hafif atlatılırken, bazılarında ise oldukça zor atlatılabiliyor.

Bebeklere dikkat

Bebeklerde ek gıdaya ilk başladığınız zamanlarda çok dikkatli olmanız gerekir. Özellikle doktorlar ek gıda vermeye başladıklarında tek besin formülünü yaparlar. Örneğin aynı gıda 3 gün boyunca verilir. Eğer bu dönemde alerji olursa hiç değilse sadece hangi yiyeceği verdiğinizi iyi bilirsiniz ve onu hemen keserek sorun yaşamasını engellemiş olursunuz. Bu sebeple ek gıda beslenmelerinde hem dikkati ve tek öğün olarak hem de abartmadan ve ilk günler çay kaşığı ile başlayarak beslemeyi unutmayınız.

Bebeklerde ürüne bağlı alerjiler bir süre sonra yok olabiliyor. Yani çocuğun yumurtaya ilk aylar alerjisi varken bu zaman içinde azalarak yok olabiliyor. Bu sebeple doktorlar belli dönemlerle çok az bir şekilde verilerek yeniden kontrol edilmesini isteyebilirler.

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]

Kamer Kübra Ay

Anne, baba ve bebekleri için en çok ihtiyacı olan bilgileri paylaşmak amacıyla www.bebekodam.net sitesini açtık.

Bir yanıt yazın