Çocuklar İçin Organik Beslenmenin Faydaları
Bebeğinizin beslenmesine katı gıdaya ilk geçtiğinizde, ona verebileceğiniz gıdalar konusunda sonsuz bir seçenek var gibi görünse de; anne ve babaların, çocuklarının beslenme programını organik ve sürdürülebilir besinler yönünden zengin ve sağlıklı gıdalardan oluşturmaları önemlidir.
Organik beslenme söz konusu olduğunda, mümkün olan en saf yiyecekler her zaman en iyisidir. Bebekler, yetişkinlere göre toksinlere karşı daha savunmasızdır. Dolayısıyla, vücutlarının daha az katkı maddesi, koruyucu madde, daha az toksin, daha az kirletici maddeler içeren organik gıdalar tüketmeleri oldukça önemlidir.
Çocuğunuz İçin Ne Yapabilirsiniz?
Markete gittiğinizde çocuğunuz için yapabileceğiniz en iyi şey; herhangi bir şekilde yapısı değiştirilmemiş, yerel olarak yetiştirilmiş, organik taze meyve ve sebzeleri sepete atmaktır. Paketlenmiş yiyecekler söz konusu olduğunda, organik seçenekler olsa da, her zaman etiketi kontrol etmelisiniz. Bazı organik yiyeceklerde de katkı maddesi vardır. Bunlar, vücudun ihtiyacı olmayan ekstra içeriklerdir. Hiçbir katkı maddesi içermeyen ve mümkün olduğunda az değişikliğe uğramış doğal ve gerçek besinler almaya çalışın.
Yalnızca çocuklar değil, aslında evdeki tüm bireylerin işlenmemiş, katkı maddesi içermeyen yiyecekler tüketmesi gerekiyor; çünkü toksinler vücudumuza zarar veriyor. Ancak, küçük çocukların organları büyümeye devam ettiği için, organik beslenmek onlar için çok daha önemlidir. İşlenmiş, doğal olmayan gıdaların etkilerini kısa vadede göremeyebilirsiniz, ancak çocuklarınızı uzun vadede etkileyeceklerdir.
Organik Yiyeceklerin Yararları
Yediğiniz besinlerin nasıl yetiştiği ve sofranıza nasıl geldiği; ruhsal ve duygusal sağlığınız üzerinde önemli bir etkiye sahip olabilir. Peki, organik besinlerin faydaları nelerdir?
- Daha az böcek ilacı içerir: Geleneksel tarımda, mantar öldürücü ve böcek öldürücü gibi kimyasallar daha sık kullanılmaktadır.
- Daha Tazedir: Çünkü, gıdanın daha uzun süre korunmasını sağlayan koruyucu maddeler içermezler.
- Çevre İçin Daha İyidir: Organik tarım uygulamaları; kirliliği azaltır, suyu korur, toprak erozyonunu azaltır, toprak verimliliğini arttırır ve daha az enerji tüketir.
- Besin Değeri Daha Yüksektir: Özellikle organik et ve sütler söz konusu olduğunda, besleyici yönü daha yüksektir.