Sağlık & Beslenme

Bebeklerde Soğuk Terleme

Tahmini Okuma Süresi: 3 dakika

Bebeklerde Soğuk Terleme

Bebek ve çocuklarda soğuk terlemenin başlıca nedenleri farklılık göstermektedir. Bebeklerde soğuk terleme hemen hemen tüm yeni doğmuş çocuklarda vardır. Bunun nedeni bebeğin vücudunun dış dünyaya alışmaya başlaması ve buna tepki vermesidir. Endişelenmenize gerek yok, bir ay sonra bebeklerde yapacak ikinci terleme testi, olumsuz bir sonuç gösterebilir.

Soğuk Terleme Nedenleri

Elbette bu, vücut ısısını yükseltmek gibi aşırı terlemenin en yaygın nedenidir. Grip, boğaz ağrısı ve diğer soğuk algınlığı her yaşta çocukta olabilir. D vitamini eksikliği, terleme nedeniyle ortaya çıkan şiddetli hastalığa neden olabilir. Bu hastalık genellikle 2 yaşın altındaki çocuklarda görülür. Özellikle bebeklerde soğuk terleme boyunda ve başında, uyku sırasında bolca meydana gelmektedir.

Bebeklerde Soğuk Terleme

Kalp Yetmezliği

Lenfatik yatkınlık gibi bu tür hastalıklar, 3 ila 7 yaş arasındaki çocuklarda hiperhidrozun önemli bir nedenidir. Kalbin veya dolaşım sisteminin arızaları da normal terlemeyi etkiler. Soğuk terlerin özellikle rahatsız edici görünümü kalp yetmezliği, distoni, özellikle erken doğmuş çocuklarda görülmektedir. Ellerde ve ayaklarda terleme olabilmektedir. İlaçlar da çocukların vücudunu etkileyebilir. Eğer ilaca güvenmiyorsanız, o zaman çocuğunuza vermemek en iyisidir. Aksi halde, ateş olabilir ve bebek çok terlemeye başlar.

Çeşitli Nedenler

Tiroid kalp çarpıntısına ve terlemenin artmasına neden olabilir. Çocuklarda ve bebeklerde soğuk terleme gelişimin erken aşamalarında tedavi edilebilir. Obezite, diyabet bu hastalıklar ayrıca aşırı terlemenin görünümünü de etkiler. Genetik hastalıklar ebeveynler tarafından iletilir.

Kliniklerde hiperhidroz belirtilerini tanımlamaya yardımcı olmak için özel testler yapılır. Hormonal bozukluklar 2-12 yaşındaki çocuklarda gözükür ve aşırı soğuk terleme meydana gelebilir. Zihinsel durum çocuğun duygusal durumunu ve terlemesini de etkileyebilir. Bulaşıcı hastalıklar akut bulaşıcı hastalıklar sıklıkla yüksek sıcaklıkta ortaya çıkarlar, bu nedenle ter oluşumunu arttırabilirler.

Bebeklerde Soğuk Terleme

Soğuk Terleme Hangi Hastalıkların Belirtisidir?

Ateş ve soğuk algınlığı, gece terlemelerine neden olabilir, ancak çocuğun iyileşmesiyle birlikte ortadan kaybolur. Çok nadir olmakla birlikte, dışlamak zorunda olduğu patolojik durumlar şunlardır: hipertiroidizm, serebral palsi, tüberküloz, diyabet mellitus gibi solunum hastalıkları, kanser belirtisi, geceleri soğuk terleme ile oluşabilir, ancak akılda olması iyidir. Uyku bozuklukları gece terletmelerine ve özellikle aşağıdakilere neden olabilir. Kabuslar, gece terörü, uyku apnesi gibi nedenler vardır. Bebeklerde soğuk terleme her dönemde görülebilir ancak en kısa sürede doktorunuza başvurmalısınız.

xhamster

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]

Bir yanıt yazın