Take a fresh look at your lifestyle.

Bebeklerde Göz Kızarıklığı

Bebeklerde Göz Kızarıklığı

0

Bebeklerde Göz Kızarıklığı

Alerji, genellikle göz ve iç göz kapaklarını kapsayan ince şeffaf kısmı tahriş ediyor. Bu, enfeksiyonun veya alerjinin neden olabileceği gözün kızarmasıdır. En iyi tedavi yöntemi, soğuk kompreslerdir.

Bebeklerde göz kızarıklığı duman, toz, yabancı cisimler, virüs, bakteri ve kör güneş ışığı, hatta alerjiler karakteristik semptomlara neden olabilmektedir. Çocuklarda en sık konjonktivit formları mikrobik, viral ve alerjiktir. Konjonktivit, kızamık gibi başka bir durumun belirtisi olarak da ortaya çıkabilir.

Viral konjonktivit daha az dikenlidir ve göz kapakları genellikle şişer. Diğer alerjiler hafif, kendi kendine iyileşir ve birkaç gün sürer, diğerleri ise şiddetli, uzun süren haftalar ve tedaviye ihtiyaç duyabilmektedir.

Bebeklerde Göz Kızarıklığı

Göz Kızarıklığı Nedenleri

Mikrobun yapışkan olduğunu bilmeniz gerekir. Doğrudan veya dolaylı olarak havlulardan, kıyafetlerden, salgılardan geçerler. Her mikrop hızla gelişen kızarıklık ve mukoza zarlarının şişmesine eşlik eder. Gözler açıkça ışığa daha duyarlıdır ve bu nedenle mümkün olduğunca kapalı kalır. Göz kapaklarının her hareketi ağrılıdır.

Alerji, bakterilere bağlı olduğunda, soluk sarı ile açık yeşilimsi sıvı salgılanır. Bu nedenle, yoğun mikroptan dolayı kirpiklerde ortaya çıkar ve göz kapaklarının zorlukla açılmasına neden olur. Şiddetli enfeksiyonlarda ve alerjilerde, göz küresinin kornea da etkilenebilir, bu da şişer ve kızarır.

Bebeklerde Sıvılar

Genellikle bir çocuğun doğumu sonucunda, ağlayan bebekte gözyaşı damlalarına bakteri bulaşır. Enfeksiyon nedeniyle nazofaringeal gözenekler bir bebekte tıkanabilir. Böylece, sarı veya sarımsı bir sıvı kütlesi, tahriş ederek gözlere zarar vermektedir. Göz kapakları çöküyor ve kendi başlarına açmak imkansız duruma gelmektedir.

Bebeklerde Göz Kızarıklığı

Nasıl Tedavi Edilir?

Bebeğinizin pürülan kütlesini önceden kaynatılmış ılık suyla iyice temizleyin. Sadece tek kullanımlık ıslak mendil veya steril kompresler kullanın. Bebeklerde göz kızarıklığı oluşursa her göz için ayrı bir kompres kullanılmalıdır. Pamuk ya da papatya tavsiye edilmez. Pamuk, bebeğin konjunktivitesini tahriş edebilecek tiftik bırakabilir, papatya özü ise tahrişe neden olur. Bebeğinizin gözünde bir irin varsa, mutlaka doktor tavsiyesi almalısınız.

Bebek konjunktivitinin nedenini doğru bir şekilde teşhis etmek için, doktor, göz için doğru anti bakteriyel damlalar önerebilmeleri için sıvıdan bir örnek alabilir. Çocuğunuzun gözündeki enfeksiyon geçmezse, bu gibi durumlarda deneyimli bir göz doktorundan tavsiye alıp nazofaringeal gözenekleri iyice temizlemeniz gerekebilir.

lezbiyen porno

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]

Cevap bırakın