Bebek Bakımı

Bebek Yıkarken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Tahmini Okuma Süresi: 2 dakika

Bebeğinizin banyo anlarını daha eğlenceli, daha güvenli ve daha az stresli hale getirin! 

Bebek Banyosuna Ne Zaman Başlamalı?

Bebeğinizin göbek kordonu düşene kadar onu sünger ile yıkamaya devam edin. Eğer sünnet ettirdiyseniz, onun iyileşmesini de bekleyin. O günden sonra, bebeğiniz artık küvet banyosuna hazır olacak. Küvet banyosu yaptırmak için, bebeğinizin kaymasını engelleyecek bir küvet tercih edin. Banyo koltukları kullanmayın, bunlar su altında kalmasını engelleyerek devrilebilir.

Doğru Isı Ne Olmalı?

Bebeğinizi banyo yaptırırken, küveti birkaç litre ılık su ile doldurun. Bebeğinizi küvete koymadan önce, dirseğinizi suya batırarak sıcaklığını kontrol edin: sıcak olmalı ama çok sıcak olmamalı. Bebeğinizi banyo yaptırmaya devam ederken de suyun sıcaklığını test etmeye devam edin. Su soğuduğunda, banyo zamanı bitti demektir.

Ne Zaman ve Ne Sıklıkla?

Buna karar verecek olan kişi sizsiniz. Bazı yeni doğan bebekler, suyu rahatlatıcı buluyorlar. Bu nedenle, sabahları ya da akşamları onu rahatlatmak için ılık bir duş aldırabilirsiniz. Bebeğinizin her gün banyo yapmaya ihtiyacı yoktur; yüzünü, boynunu, el ve bez alanını her gün temizlediğiniz sürece haftada iki veya üç kez banyo yaptırmak yeterli olacaktır.

Hangi Sabunu Kullanmalı?

Bebeğinizi banyo yaptırırken, su ve yumuşak bir bez kullanın. Temizleyici bir ürün tercih edecekseniz, hassas  ciltleri tahriş edebilecek parfüm veya boya içermeyen ürünler kullanın. Bebeğinizin saçı kirli görünüyorsa, her gün nemli sabunlu bir bez kullanarak ıslatın, her seferinde küvete sokmanıza gerek yok. Haftada bir ya da iki kez, banyo yaptırdığınız sırada, bebeğiniz için az miktarda bebek şampuanı kullanabilirsiniz.

Bebek Banyosu Yaptırırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Bebeğinizi her zaman tek elinizde tutabilmeniz için, kullanmadan önce;  sabun, bez, havlu, bebek bezi, kıyafet değişimi gibi ihtiyaç duyacağınız her şeyi ayarlayın. Banyo yaptırmanız bittikten sonra, hemen havluya sarın. Böylece, vücut ısısını çok fazla kaybetmez. Onu iyice kurulayın. Bebek bezini takmadan ve kıyafetlerini giydirmeden önce, iyice kuruladığınızdan emin olun. Ayrıca şunları da unutmayın;

  • Her kullanımdan hemen sonra küveti tamamen boşaltın. Bebekler, çok az miktarda suda bile boğulabilir.
  • Bebeğinizi küvette asla yalnız bırakmayın ve başka bir çocuğun bakımına bırakmayın.
  • Kaymasını önlemek için bebek küvetinizin altına kilitlenmeyen bir paspas yerleştirin.
  • Bebeğinizi küvete koymadan önce suyun sıcaklığını mutlaka kontrol edin, böylece musluk yanlışlıkla açıldığında bebeğiniz yanmayacaktır.
Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]

Bir yanıt yazın