Bebek Boy Kilo Tablosu
Bebek Boy Kilo Tablosu
İstisnasız her anne, bebeğinin kilosundan şikayet eder. Bebek normal kiloda olsa dahi annenin gözüne hep zayıf gelir. Bebek boy kilo tablosu her bebeğe göre değişir. Bu farklılık metabolizma farklılığından kaynaklanır. Her bebeğin fiziksel ve zihinsel gelişimi kendine hastır.
Erkek Bebek Gelişim Tablosu Nasıldır?
Erkek bebekler kız bebeklere göre biraz daha iri doğabilir. Sağlıklı bir gebelik süreci sonrası ortalama 3500-4000 arası doğarlar. Bebeğin belenmesi kilo ve boy ölçümlerini etkiler. İlk 6 ay sadece anne sütü alan bebekler ayda ortalama 750 gram alırlar. Boy uzunluğu ise ayda ortalama 1 cm kadar uzar.
Örnek verecek olursak 3 aylık bir erkek bebek en düşük 3900 en yüksek 6500 kg olabilir. Boyu en az 55 cm en fazla 65 cm arası normal kabul edilir. Bu ölçüler bebeğin doğum kilosu ve beslenmesi ile alakalı bir durumdur. Anne sütü alan ve 6 aylık olduğu zaman ek gıdaya geçen annelerin bebeklerinde ayda ortalama 750 gram 1 kg arası alması beklenir. Bebekler hareket etmeye başladıkça kilo alımı düşer.
Kız Bebek Gelişim Tablosu Nasıldır?
Kız bebekler, genetik olarak erkek bebeklere oranla biraz daha zayıf olabilirler. Bebek doğduktan 10 gün sonra doğum kilosuna tekrar gelir. Bunun nedeni var olan ödemin atılmasıdır. Normal doğum kilosu ile doğan ve sadece anne sütü alan bir bebek ayda en az 500 gram almalıdır. 3 aylık bir kız bebek en düşük 3700 en yüksek 6300 kg arasında olması beklenir. Bebeğin kilosu doğum ağırlığı ve beslenme şekli ile yakından alakalıdır. 3 aylık bir kız bebeğin boyu en az 53 cm en fazla 63 cm olabilir. Bebek boy kilo tablosu doğum ağırlığına göre hesaplanırsa daha sağlıklı olur.
Gelişim Tablosunu Etkileyen Faktörler
Bebeğin gelişim tablosu, anne sütü ve diğer gıdalar ile ilgilidir. Anne sütü kuşkusuz en iyi gıdadır. Bebeğin bağırsaklarına en uygun gıdadır. Mama ve anne sütü alan bebekler arasında kilo bakımından biraz fark olabilir. Mama ile beslenen bebekler anne sütü alan bebeklere oranla kilo bakımından biraz daha fazla olabilir.