Sağlık & Beslenme

Bebek Beslenme Tablosu

Tahmini Okuma Süresi: 2 dakika

Bebek Beslenme Tablosu

Bebekler beslenmeye anne karnında başlarlar. Doğum olduğu andan itibaren anneler bebeklerini besleyebilmek için uğraşırlar. Bebeklerin gelişmesini sağlayan en önemli unsur besinlerdir ve ilk aylarda bu besin anne sütüdür. Bebeklerin gelişimine ve büyümelerine bağlı olarak bebek beslenme tablosu oluşturulur. Hangi ayda bebeğin hangi besinleri alması, hangi ayda ek besinlerin, mamaların alınacağı belirlenir ve bu beslenme tablosuna dikkat edilmelidir.

Bebek Beslenme Tablosu

Ay Ay Beslenme

Doğum sonrasında doktor kontrolüne devam ettiğinizde çocuk doktorunuz sizlere, bebek beslenme tablosu oluşturacaktır. İlk aylarda bebeklerin ihtiyaç duydukları tüm besinler anne sütünde mevcut bulunmaktadır. Anne sütü bebeklerde bağışıklık sisteminin gelişmesinde önemli rol oynar. Bebekler büyümeye başladıkça farklı gıdalar almaya başlayabilir. Bebeklerin ek gıda almaya başladığı dönemlerde beslenme alışkanlıklarının oluşması, çocuğun yemek ile ilişkisi, annenin çocuğa vereceği yemek eğitimine göre gelişecektir.

Bebek Beslenmesinde Dikkat Edilecek Konular

Anne adayları hamilelik dönemlerinde, doğum sonrası bebeğini nasıl beslemesi gerektiği, emzirme ve anne sütünün önemi gibi bazı konularda araştırmalar yaparlar ve bilgi edinirler. Bebek beslenme tablosu sizlere doktorunuz tarafından hazırlanabilir veya kendiniz bebeğiniz için bir beslenme tablosu hazırlayabilişiniz. Bebekler beslenmeye başladığında onlara bazı şeyleri öğretmelisiniz. Öğreteceğiniz şeyler arasında,

  • Çiğneme,
  • Isırma,
  • Besinleri parmakları ile tutarak ağıza götürme,
  • İleri dönemlerde kaşık, çatal kullanarak yemek yeme alışkanlıklarını gelişim dönemlerine göre öğretebilirsiniz.

Bebek Beslenme Tablosu

0 – 6 Aylık Dönem

İlk 6 aylık dönemde bebeklerin beslenmesi ve büyümesi, hastalıklara karşı daha dayanıklı duruma gelmesi için en iyi besin anne sütüdür. Doğum sonrası bebeğin ilk alacağı anne sütü bebek için ilk aşı olarak bilinir. Bebeklerin bağışıklık sisteminin gelişmesi ve hastalıklara karşı korunaklı olması için en iyi besindir. En hijyenik besindir ve sindirimi kolaydır, bebeklerde yumuşak dışkılamayı sağlar.

6 Aylık Bebekler

Bebeklerde ek gıdaya ilk olarak 6 aydan sonra geçişler yapılamaya çalışılır. Bebek beslenme tablosu oluşturularak ek gıda planlaması yapılabilir. Bebeklerde doğru beslenme alışkanlıkları 6. aydan itibaren başlanmaktadır. Çocukların sağlıklı gelişebilmesi için sağlıklı beslenmesine dikkat edilmelidir. Ek gıdaya başlandığı ilk zamanlarda bebeklerin kilo almadığı görülebilir. İlk 6 ay hızlı büyüme aşamasıdır. 6. aydan sonra büyüme hızı yavaşlayabilir.

grup seks izle

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]

One thought on “Bebek Beslenme Tablosu

  • Vahide

    Bebeklerimizi mümkün olduğunca hazır gıdalardan uzak tutmak lazım. Gerekli tüm vitamin ve proteinler içinde olabilir ama çocukları hiperaktif ettiği de bir gerçek. Anne sütünün yerini hiçbirisi tutamaz.

Bir yanıt yazın