Anne Sütüne Gaz Yapmayan Yiyecekler
Anne Sütüne Gaz Yapmayan Yiyecekler
Annelik, bambaşka bir duygudur. Bebeğiniz ağladığında, acıktığın da ya canı yandığında sizde onunla aynı şeyleri hissedersiniz. Yemek yediğinde karnınız doymuş gibi, ağladığında hüzünlenir, canı yandığında ise siz ondan on kat daha fazla acı hissedersiniz.
Bebeğinize sunduğunuz her şeyin en iyisi olması için de çaba sarf edersiniz. Sütünüzün bile… Sütünüzde verimin artması için tüketebileceğiniz çeşitli gıdalar vardır. Fakat her gıda bebeğinize yararlı mıdır? sorusunu da düşünmek gerekir. Bazı gıdalar içerisinde barındırdıklarından dolayı süt yoluyla gaz oluşumuna neden olabilir.
Anne Sütünde Gaz Oluşturmayan Gıdalar
Hem sütünüzü artıran hem de daha kaliteli olmasını sağlayan kuru börülce, aynı zamanda hem süt arttırımı sağlar hem de üzerine kimyon döküp yediğinizde bebeğinize gaz yapmaz. Bunun gibi birkaç gıda süt artırırken gaz da yapmamış olur.
- Pekmezli yoğurt
- Haşlanmış mısır
- Bulgur pilavı
- Keçiboynuzu
- Bol su
Anne Sütüne Gaz Yapan Yiyecekler
- Kuru bakliyatlar
- Karnabahar, lahana, brokoli çeşitleri
- Turşu ve asitli yiyecekler
- Süt, peynir ve yoğurt
- Kahve ve çay tüketimi
- İçerisinde kafein içeren her gıda bebeğe zararlıdır. Bu sebeple kahve tüketimini azaltmalı hatta kullanmamalısınız.
Anne Sütünün Bebek İçin Önemi Nedir?
Bebeğinizin sağlığı için huzurlu bir uyku, rahat bir gün geçirmesi için sizin ne yiyip içtiğiniz oldukça önemlidir. Fakat en çok sütün, bol su içmekten geçtiği de unutulmamalıdır. Bebeğinize faydalı gelecek süt, anneden almış olduğu ilk süttür. Yani doğum sonrasında bebeğinizi emzirmeye başladığınızda sarı süt ilaç gibidir. Sarı süt sayesinde bebeğinizin bağışıklığı kuvvetlenir, anne karnından çıktığından itibaren mikrop alımına açık olan bebeğin daha dayanıklı olmasını sağlar.
İlk 1 ay bu sarı süt ilk emzirmede özellikle sabah saatlerinde oluşur. Sonrasında rutin süt akışına geçer. Fakat ilk 6 ay sürede anne sütü alımı bebek için önerilir. Eğer yetmiyor ise ek mama takviyesi de yapılabilir. Her kadının sütü bebeğe yeterli gelmeyebilir. Bu durum gayet doğaldır. Hem anne sütü hem de ek mama ile bebeğinizin gelişimini devam ettirebilirsiniz. İlk süreçlerde öncelik anne sütü, gün içerisinde bebeğinizin açlık durumuna göre 2 ya da 3 biberon 100 cc civarında mama da verilebilir.
Yeni doğum yaptığım zamanlarda sanırım benden kaynaklanan sorunlardan dolayı bebişimin çok gaz problemi oluyordu. Hatta artık öyle bir raddeye gelmişti ki geceleri uyumuyordu. Denemediğimiz şey kalmadı. En sonunda rezene çayı tavsiye ettiler. Çocuğuma belli ölçeklerde içirdim. Gaz problemi anında kesildi. Bu yüzden sizlere de tavsiye ederim. Tamamen bitkisel bir çaydır.