1-2 Yaş Bebek Beslenmesi: Listede Olması Gerekenler
1 yaşından sonra, katı yiyecekler bebeğinizin beslenmesinde sütten daha fazla yer alacak. Bu süreçte besinleri, daha geniş bir çeşitlilikle tanıtmaya çalışın. Yiyecekleri çekici bir şekilde sunun ve bebeğinizi beslenmeye teşvik edin.
Sebze ve Meyveler
- Narenciye ve Kırmızı Meyveler: Kırmızı meyveler ve portakal, greyfurt gibi narenciyeler; demir emilimine yardımcı olan iyi bir C vitamini kaynağıdır, bu nedenle her öğünde C vitamini açısından zengin meyveler vermeye çalışın.
- Böğürtlen, kalbin ve atardamarların korunması için hayati olan diğer tüm meyvelerden daha fazla E vitamini içerir.
- Domates, kanser ve kalp hastalığını önlemeye yardımcı olan antioksidan pigmentler için mükemmel bir likopen kaynağıdır.
- Havuç, göz sağlığına iyi gelir ve ayrıca, vücutta A vitaminine dönüşen iyi bir beta-karoten kaynağıdır.
Et Ürünleri
- Tavuk, diğer etlerden çok daha az yağ içerir, çünkü yağının çoğu derisindedir. Bununla birlikte, derisi ile birlikte tavuk diğer kırmızı etlerden daha yağlıdır.
- Çocuğunuzun beslenmesine kırmızı eti, haftada 2-3 kez olacak şekilde dahil edin. Kırmızı et, kolayca emilen demirin en iyi kaynağıdır.
- Mezgit gibi beyaz balıklar; düşük yağlı bir protein kaynağıdır ve selenyum, kalsiyum ve magnezyum içerir. Balık yemek, serbest radikallerle savaşmaya yardımcı olur ve ayrıca bağışıklık sistemini güçlendirir.
- Somon, beyin fonksiyonlarını ve bağışıklık sistemini destekleyen iyi bir temel yağ kaynağı sağlar. Somon gibi yağlı bir balık, bebeğinizin beslenmesine mutlaka dahil edilmelidir.
Süt Ürünleri ve Karbonhidratlar
- Peynir, yetişkinler için iyi olmayan, ancak çocuklar için büyük bir enerji kaynağı olan doymuş yağ yönünden zengindir. Peynir, proteinleri, yağları ve karbonhidratları enerjiye dönüştürmek için gerekli olan iyi bir riboflavin kaynağıdır.
- Makarna, bize sürekli enerji sağlayan iyi bir kompleks karbonhidrat kaynağıdır. Bu yüzden sporcular arasında da çok popülerdir.
- Kahverengi pirinç, iyi bir enerji kaynağıdır; bazı protein, B vitaminleri ve mineraller sağlar. Pirinçte, özellikle kahverengi pirinçte bulunan nişasta, yavaş yavaş emilir.
- Tatlı patates; A ve C vitaminleri ve hastalıklara karşı korunmaya yardımcı olabilecek zengin bir fitokimyasal kaynağıdır.
- Yoğurt; güçlü, sağlıklı kemikler ve dişler için önemli olan iyi bir kalsiyum, protein ve fosfor kaynağıdır. Ayrıca yoğurt, sütten daha kolay sindirilir.
Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]
Oylamak için giriş yapmanız gerekli